zondag 25 november 2012

Tips om je beter en gelukkiger te voelen

Je voelt je niet altijd even "happy", je irriteert je aan bepaalde mensen, situaties of je zit niet lekker in je vel. Je zou je leven graag anders zien en wilt doelen bereiken maar het lukt je niet.

Je voelt vaak teleurstelling of je voelt je niet begrepen en alleen.

Herken je jezelf hierin? Wil je verandering en meer grip op je leven?

Lees dan verder, ik kan je helpen je beter, energieker, gezonder en vooral gelukkiger te voelen!

Al je geluk begint bij jezelf:
Geluk is simpel
Sterker nog, geluk is doodeenvoudig. Je hebt het al. Op dit moment heb
je alles wat je nodig hebt om op zijn gelukkigst te zijn. Wat ik voor je kan doen, is je leren hoe je dit geluk zelf naar voren kunt halen.
 
Er zijn een paar stappen die je kunt gebruiken om jezelf gelukkiger te laten zijn en voelen. Zodat je de controle over je eigen leven en gevoel weer terugneemt.
Het is geen toverformule, en als je ze leest komen ze je zeker bekend voor. Waarom? omdat het logische stappen zijn. Het is een kwestie van bewust er mee bezig zijn. Jezelf focussen op deze stappen en dagelijks toepassen en je zult het resultaat snel ondervinden.
 

Stap 1: zorg voor overzicht

Overzicht brengt rust en een gevoel van controle in je leven. Je weet wat je moet doen en hebt een helder beeld in de chaos van gedachten waar je mee rond loopt.
Om overzicht te krijgen moet je eerst opruimen.
letterlijk opruimen: je huis is een spiegel van je hoofd. Leef je in een opgeruimd en schoon huis waar alles zijn plek heeft, dan geeft je dat een prettig gevoel. Elke keer als je binnenkomt kun je genieten van het overzicht en de rust.
 
Ruim dus je huis op, bekijk al je spullen kritisch en doe weg wat je eigenlijk niet gebruikt en geen emotionele waarde aan hebt of berg het op. Dit kan in een opslag, schuur, zolder of kast. Zaken waarvan je weet dat je er nooit meer iets mee zult doen en geen waarde aan hecht gooi die weg of maak een ander er blij mee. (weggeven voelt goed)
Als je huis is opgeruimd en schoongemaakt zul je je meteen een stuk beter voelen!
Dan gaan we je hoofd opruimen: Neem een vel papier of je PC en schrijf al je gedachten op; dingen die je nog moet of wilt doen, maar ook alle anderen gedachten die door je hoofd gaan. Schrijf zoveel je wilt, als het op papier staat zit het niet meer in je hoofd en kunnen je hersenen zich gaan ontspannen. Bekijk dan rustig alles wat je geschreven hebt, sommige zaken kun je met elkaar verbinden, je hebt in ieder geval overzicht van wat je nog allemaal wilt of moet doen. maak nu een stappenplan en werk ze rustig af. Maak keuzes en geef ze een prioriteit. Je zult zien dat je je een stuk beter voelt en dat het eigenlijk wel allemaal meevalt.
 

Stap 2: Balans    

Je lichaam en je geest werken samen, nadat je net voor rust en overzicht in je hoofd hebt gezorgd, moet je ook voor je lichaam zorgen. Eet gezond, verzorg je lichaam en ga bewegen. Sporten, een stuk rennen of wandelen zorgt ervoor dat je lichamelijk een betere conditie krijgt maar helpt je hoofd leegmaken en helpt je relativeren bij problemen. Het verminderd stress en daardoor krijg je meer energie en voel je je beter en gelukkiger!
 
Probeer eens wat nieuws, maak een afspraak voor een massage, ga een avondje gezellig uiteten met een vriend of vriendin en lach! Door regelmatig ontspannende momenten in je leven te brengen, geef je je lichaam de kans alles te verwerken en herstellen zodat je steeds beter kunt ontspannen.
Kies in je agenda een dag/avond waar je standaard een groot kruis doorzet. Dit wordt jou moment voor jezelf. Maak er een verwenavondje van voor jou alleen, de avond dat je niets moet. Doe dingen die je rust brengen en die JIJ leuk vind om te doen. Kook bijv. je favourite gerecht (kies eens voor verse en biologische producten) neem een lekker glas wijn, een leuke film of boek en geniet van het moment.
 
Wees tevreden met jezelf. Jij bent goed hoe je bent en hoe je eruitziet. Wanneer je lekker in je vel zit, straal je dit uit en dan maakt een kilootje meer of minder niets uit. Mensen zien dat je straalt en "happy" bent en dat werkt aanstekelijk. Ze zullen het fijn vinden om in je buurt zijn. En belangrijker; JIJ voelt je goed en hoeft je niet steeds zorgen te maken over hoe je eruit ziet en wat anderen ervan vinden. Want JIJ voelt je goed en bent tevreden over jezelf! Kies je ervoor om toch wat aan jezelf te veranderen, dan is dat geen teken dat je niet tevreden bent, maar dat je voor jezelf zorgt.
 

Deze zijn de eerste 2 stappen op weg naar je eigen geluk. Ga hiermee aan de slag en laat me weten wat je ervan vind en hoe het je afgaat.

Binnenkort volgen de volgende 2 stappen. Succes!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten